منتديات هيبة ملك منبع إبداع لاينضب

منتديات هيبة ملك منبع إبداع لاينضب (http://forum.hebat-malek.com/index.php)
-   مائدة رمضان - اكلات - طبخات رمضانية (http://forum.hebat-malek.com/forumdisplay.php?f=109)
-   -   .. كيكة المكرونة .. (http://forum.hebat-malek.com/showthread.php?t=10767)

ذبحني غلاهـ 09-08-2009 08:18 AM

.. كيكة المكرونة ..
 
http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64802.imgcache.gif
كيكة المكرونة
فن وشكل وطعم خيالي
تفضلوا
راح نحتاج:

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64914.imgcache.jpg

طماطم مفرومة ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي أو بارميجانو مبشورة


http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64915.imgcache.jpg
لحمةمفرومة
زيت زيتون
زبده
مكرونة أقلام زي اللي في الصورة
ملح وفلفل
الكمية من كل مقدار من المقادير تحددينها حسب حاجتك


http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64916.imgcache.jpg

أولاً: نسلق المكرونة في ماء مغلي مع الملح والفلفل
نصفيها ونشطفها بماء فاتر وما ننسى نحط شوية من زيت الزيتون في ماء السلق عشان المكرونة ما تلزق في بعضها

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64917.imgcache.jpg


ثانياً/ في مقلاة مناسبة نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين على النار مع الثوم المفروم والملح والفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلب لحد ما يصير لونه بني

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64918.imgcache.jpg
بعدين نضيف الطماطم ونقلب جيداً ونتركها تتسبك على النار حوالي 20 دقيقه لحد ماقوامها يثقل


http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64919.imgcache.jpg


ثالثاً/ على ما تتسبك اللحمة نبدأ نقلب المكرونة مع الجبنة الرومي المبشورة أو جبنة البارميجانو وملعقتين زبدة سايحة

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64920.imgcache.jpg

ونرصها في صينيه جوانبها ممكن تنفك وطبعا ما ننسى ندهن الصينية بالزبدة ونرش القاعدة بالبقسماط الناعم عشان تطلع بسهوله

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64921.imgcache.jpg


رابعاً/ بعد ما تتسبك اللحمة نبدأ نرشها على وحدات المكرونة ونحاول نحشي كل واحده باللحمة جيداً (نقطة مهمة وتأثر في الشكل النهائي للطبق)..

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64922.imgcache.jpg


http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64923.imgcache.jpg

آخر شي نرش جبنة الموزاريلا على الوجه
ندخلهاالفرن اللي راح نكون مسخنينه قبل
نتركها حوالي 10 أو 15 دقيقة لحد ما تسيح الجبنة وتتحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يوضع بجانبها >>>
هذا شكلها من فوق
http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64924.imgcache.jpg
ومن الجنب

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64925.imgcache.jpg

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64926.imgcache.jpg

شايفين كيف اثرت النقطة المهمة اللي وضحناها فوق على الشكل النهائي؟

قطعة لأول واآحد يدخـل :)
http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64927.imgcache.jpg

صورةأقرب

http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64928.imgcache.jpg

وبألف هنا وعافية على قلوبكمhttp://www.sama-e.com/vb/images/smil...ma%20(136).png


بـ ع ـثرني احتيآجي 09-08-2009 09:52 AM

:a2a16:
اوول مره اشوف هالاكله شكلها حلوو وطريقتها مو صعبه :a2a1291:
يعطيك العافيه غلاي ,’

احساس انثى 09-08-2009 10:15 AM

واااو شكلهـ جونااان

عــوآآفــي

احتراامي

ذبحني غلاهـ 09-08-2009 11:58 PM



~ بعـثرني احتيـاآجي


الله يعآفيكـ حبيبتي ..


شآكرهـ لكـ مروركـ العـطر .. ~

ذبحني غلاهـ 09-08-2009 11:59 PM




~ احـساآس أنثـى


نورتي بطلتكـ ..


يسلمكـ ربي .. ~


الساعة الآن 11:17 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd
دعم وحماية مرسانا لخدمات الويب
HêĽм √ 3.1 BY: ! ωαнαм ! © 2010

a.d - i.s.s.w